Onze verf & behang

De merken die wij voeren zijn:

* Deze merken worden op bestelling dagelijks geleverd uit onze vestiging in Emmen. Afhalen in Klazienaveen mogelijk.

Waar moet ik opletten bij behang?

De keuze van behang hangt af van verschillende factoren. Sommige behangsoorten hebben de eigenschap dat ze makkelijker op de muur aan te brengen zijn. Daardoor vergen ze weinig ervaring van de behanger. Ook zijn er behangsoorten die beter bestand zijn tegen water of vuil, of die de muur goed versterken of oneffenheden verdoezelen. De meest gangbare soorten behang zijn vliesbehang, vinylbehang, fotobehang en kinderbehang.

Vloeren

Waar moet ik opletten bij verf?

Je kunt met verf alle kanten op. Zoveel smaken zoveel soorten. Om te beginnen is er verschil in merken. Daarnaast heb je verf speciaal voor muren of plafonds, voor binnen en voor buiten, voor hout of metaal, transparant of dekkend, glanzend of mat en ga zo maar door.

Voor het schilderen van houtwerk gebruik je eerst een houtprimer (grondverf) en daarna een aflak. Als de grondverf geschikt is voor meerdere soorten ondergronden zoals metaal én kunststof, noem je het meestal een multiprimner. Ook voor muren geldt dat een voorstrijk meestal nuttig is voordat je de muurverf aanbrengt.

Voorstrijk op muren is vooral nuttig op zuigende muren. Zo bespaar je verf. Ook zorgt het ervoor dat de verf gelijkmatiger wordt verdeeld en voorkom je afbladderen en streepvorming. Een handige tip om te bepalen of voorstrijk nodig is; haal een natte spons over de muur, trekt het vocht snel in dan is het goed om een voorstrijkmiddel te gebruiken. Breng de voorstrijk voor muren aan met een kwast of roller en verdeel de verf gelijkmatig. Pas op dat je geen uitlopers krijgt, het is namelijk erg dun en eventuele uitlopers zie je terug in de uiteindelijke verflaag.

Heb je überhaupt een 'probleem' met de ondergrond, zoals vlekken, schimmel, of slechte hechting op een gladde ondergrond, dan zijn er allerlei zogenaamde 'probleemoplossers' te verkrijgen. Dat zijn verfsoorten die speciaal ontworpen zijn om bepaalde issues aan te pakken. Overigens is het wel belangrijk dat je de ondergrond atijd goed egaliseert en oneffenheden repareert.

Muurverf wordt ook wel latex genoemd. Er zijn tegenwoordig ook speciale muurverven zoals schoolbordverf, magnetische verf, metallic muurverf en structuur muurverf.

Voor onder meer hout wordt meestal beits of vernis gebruikt, met ieder compleet verschillende eigenschappen. Beits dringt door in de ondergrond en beschermt tegen rotting, schimmel en aangroei. Met beits kan vocht in het hout nog steeds goed naar buiten en blijft het hout 'ademen'. Beits is in de meeste gevallen transparant maar kan ook in een dekkende kleur worden aangebracht. Vernis is een blanke lak zonder vulmiddel of pigment, die aangebracht wordt over verf of een andere ondergrond. Met vernis krijg je een glanzende en ondoordringbare laag die beschermt tegen weersinvloeden, vocht en schimmel. In tegenstelling tot beits trekt vernis niet in de ondergrond.

Verf en behang inspiratie

Afbeelding #1
Afbeelding #2
Afbeelding #3
Afbeelding #4
Afbeelding #5
Afbeelding #6
Afbeelding #7
Afbeelding #8
Afbeelding #9