Onze raamdecoratie

De merken die wij voeren zijn:

Wat voor soorten raamdecoratie zijn er?

Jaloezieën (horizontale) worden uitgevoerd in aluminium, hout, bamboe of kunststof. Afhankelijk van de soort kunnen ze in vrijwel iedere ruimte gebruikt worden, van natte tot droge ruimtes. Door hun veelzijdigheid passen ze zich al naar gelang het materiaal en de kleur aan hun omgeving aan.

Shutters zijn ‘binnenluiken’ die je open kunt klappen naar de zijkanten. Het is een vaste raambekleding die meestal van hout wordt gemaakt, maar soms ook in aluminium of PVC. Het is de perfecte raambekleding tegen de zon, omdat hij volledig kan afsluiten. Eigenlijk elk interieur krijgt een upgrade met shutters, het is een chique duurzame oplossing.

Lamellen (verticale) worden gemaakt van PVC, aluminium, of (bekleed met) textiel. Ze zijn de perfecte oplossing voor schuine ramen en kantoortoepassingen.

Het rolgordijn (al dan niet verduisterend) is een zeer praktische oplossing die in alle interieurs past, maar erg handig is voor keukens en kleinere ramen. Ze worden vaak gecombineerd met overgordijnen.

Het duo rolgordijn (twee lagen semi-transparant en ondoorschijnend, rollen over elkaar). Ze worden ook wel multishades genoemd. Uitgevoerd in stof en een beperkt aantal modekleuren - en soms zelfs dessins - heeft dit rolgordijn meerdere functies. Je kunt er inkijk mee regelen of je raam er helemaal mee afsluiten. Sommige varianten kunnen zelfs verduisteren. Het is een systeem in horizontale banen.

Dubbel plissé gordijn (al dan niet verduisterend) bestaand uit een dubbele laag dunne stof die zich als een harmonica opvouwt bij optrekken. Ze hebben een ‘top down - bottom up’ systeem, waarbij je ook slechts een deel van het raam kunt bedekken. Deze raamdecoratie kan ook prima met zijgeleiding geplaatst worden voor draai-kiep ramen bijvoorbeeld.

Enkel plissé gordijn (ook wel plissés) lijkt sterk op een dubbel plissé gordijn maar heeft een enkele laag stof die zich als harmonica opvouwt. Blindering is dan ook niet mogelijk. Je ziet de koordjes lopen, wat hem een speels effect geeft. Hij past zowel in strakke als romantische interieurs.

Het vouwgordijn (al dan niet verduisterend) valt in de categorie twijfelgeval hard of zacht. Hij hangt strak voor het raam, maar bij optrekken vouwt de stof zich bovenaan gestapeld op. Ook dit product is in de loop der jaren sterk geïnnoveerd. Zo hangt een vouwgordijn niet meer uit, door gebruik van baleinen. Hij past goed in landelijke en romantische interieurs, maar een vouwgordijn in erkermodel (optrekken om de balein) is heel strak en past perfect in een industriële en strakke omgeving.

Alle gordijnen vallen in de categorie ‘zachte raambekleding’. Dit omdat ze een zachte noot toevoegen aan alle interieurs, door hun soepele val en wijze van ophangen. Gordijnstoffen hebben tegenwoordig veel extra kwaliteiten, van brandwerend tot zonwerend of isolerend. Bij gordijnen wordt meestal voor twee lagen gekozen zodat aan alle behoeftes voldaan kan worden, zowel overdag als ‘s avonds. (Maar gordijnen worden ook in combinatie met harde raambekleding gebruikt.)

Overgordijnen (lichtdoorlatend, dim out, black out en/of gevoerd). Met overgordijnen sluit je ‘s avonds de transparante raambekleding meer af. Of je het belangrijk vindt dat er geen spatje licht meer naar binnen komt, bepaalt onder meer de keuze voor de stof en de afwerking. Het aanbod stoffen is gigantisch. Van dessins tot opengewerkte stoffen, van katoen tot linnen, van (gecombineerde) synthetische materialen tot aan zijde.

Inbetweens zijn een semi transparante, dunne stof waardoor je nog wel naar buiten kunt kijken maar die de inkijk vermindert. Ze zijn iets grover geweven en wat dikker dan vitrage.

Vitrage (ook wel glasgordijn) kent iedereen. Het hing vroeger - al dan niet opgetrokken naar de zijkanten - voor elk raam en was standaard hagel wit en vaak met opengewerkte patronen in kant. Het bestaat nog steeds, alleen wordt vitrage tegenwoordig ook vaak in kleur gemaakt. Uiteraard zijn ook de patronen hipper geworden. Bij gordijnen bepaalt de wijze van ophangen voor het grootste deel de uitstraling (roede of rails, en keuze voor plooi). Ze passen dan ook in alle interieurs, waarbij (naast de stof zelf uiteraard) de keuze voor het systeem een bepaalde stijl onderstreept.

Alle producten zijn eventueel leverbaar in elektrische varianten. De producten worden door onze eigen vakmensen gemonteerd.

Raamdecoratie inspiratie

Afbeelding #1
Afbeelding #2
Afbeelding #3
Afbeelding #4
Afbeelding #5
Afbeelding #6
Afbeelding #7
Afbeelding #8
Afbeelding #9
Afbeelding #10
Afbeelding #11